Lotta Olsson och cavalier king charles spanieln Tesla.

Lotta Olsson och cavalier king charles spanieln Tesla. Foto: Emma Brännman

Här står hunden i fokus på nyårsafton

Lugnt nyårsfirande på landet passar hundägare

NÖTESJÖ.

Sugen på en lugnare nyårsafton, utan en massa höga smällar? Här är firandet utformat efter de fyrbentas behov.

Av
Emma Brännman

På Nötesjö hotell är nyårsafton till för de fyrbenta vännerna. Hotellets 20 rum är reserverade för sällskap med hund från den 31 december till den 1 januari, och i år var samtliga rum bokade en bra bit i förväg.

– Vi har fått upprätta en kölista för att det blivit så pass populärt. Om vi får in en avbokning ringer vi upp den som står överst på listan, berättar vd Lotta Olsson.

Raketfria nyårsaftnar verkar bli alltmer populära bland hundägare. Sedan ett antal år tillbaka nischar sig flera flygplatshotell, däribland Malmö airport, på nyår för hundar och hundägare eftersom det råder förbud mot raketer vid flygplatsen.

Personalen på Nötesjö hotell fick idén att själva testa nyårsfirande med hund när hundägande gäster började efterfråga ett lugnt nyårsfirande på landet.

– Vi kan inte garantera en helt raketfri nyårsafton här, men det är förstås avsevärt lugnare än i stadsmiljö. Flera av grannarna har själva hund och avstår från raketer, det kan hända att några enstaka raketer skjuts precis vid tolvslaget, säger Lotta Olsson.

Det här är femte året som hotellet ordnar nyår med hund och eftersom efterfrågan är fortsatt stor har man fortsatt med konceptet. Hundar är alltid välkomna till Nötesjö, men resten av året gäller det endast utvalda rum. Vanligtvis får hundarna stanna på rummet under middagen, men nyårshelgen är speciell.

– Hos oss är det hundarnas nyår lika mycket som människornas. Hundarna får följa med överallt på hotellet och i matsalen. Det brukar bli en väldigt fin gemenskap, berättar Lotta Olsson.

Alla rum är rustade med de sedvanliga faciliteterna, samt vatten och matskål.

– Hundägare brukar vara bra utrustade, men för säkerhets skull har vi även reflexvästar och pannlampor för utlåning till alla våra gäster, säger Lotta Olsson.

Publicerad 27 December 2019 07:00