Andreas Friis provspelar i Llefià mellan den 2 och 28 februari.

Andreas Friis provspelar i Llefià mellan den 2 och 28 februari. Foto: Privat

Svedalaprofil får chansen i Spanien

Andreas Friis provspelar för Llefiá i Barcelona

SVEDALA.

Den 2 februari åker den Svedala IF-fostrade Andreas Friis till Barcelona för att provspela en månad för klubben Unificación Llefià CF.

Andreas Friis var nere en vecka i november och provspelade inför en mängd tränare från olika klubbar. Väl hemma igen hörde huvudtränaren för Unificación Llefià CF av sig och var intresserad av att se mer av honom.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Andreas Friis.

Laget spelar i regionen Kataloniens seriespel la segunda, vilket går att jämföra med division två med svenska förhållanden även om ligorna är fler i Spanien. Klubben Llefià ligger i Badalona strax norr om Barcelona med drygt 43 000 invånare.

– Det är stor skillnad på spelstilen i Spanien. Spelarna är mer utbildade och har ofta spelat sedan de var väldigt små. Sverige tänker mer kollektivt, I Spanien är det mer individuellt och man måste ha stor spelförståelse. Sedan är ju tempot också mycket snabbare, berättar Andreas Friis.

Andreas Friis som är född 1999 gick från Svedala IF till LB07 som 14-åring, efter det gick han fotbollsgymnasiet i Osby.

– Det här är en bra chans, målet är att få komma tillbaka till klubben efter sommaren så klart och spela hela nästa säsong för laget.

Publicerad 13 January 2020 11:17