Torget i Bara.

Torget i Bara. Arkivfoto: Emma Brännman

Insänt: "Var håller Ni hus våra lokala politiker?"

INSÄNT. Varför värnar inte våra politiker i Svedala kommun om det nära som de boende har valt som ett skäl till sin bostadsort?

Vi har under alla mina många samhällsengagerade år framfört detta till våra politiker/tjänstemän. Politiker från hela kommunen. Inte minst när det gäller Baras seniorfrågor.

För många år sedan bestämde KF att ett utegym, föreslaget av en Barabo via ett medborgarförslag, skulle anläggas på Gröningen. Ett perfekt läge i härlig miljö och även i en del av Bara som gör att även inflyttade unga familjer, även seniorer naturligtvis, kan få ta del av Baras kända grönska. Allt behöver inte härifrån sett från denna delen av Bara placeras över den hårt trafikerade Värbyvägen.

Över huvudet på oss Barabor bestämdes att utegymmet skulle få en annan plats vid Spångholmsskolan. Ett årtal för färdigställande bestämdes. Vi väntar fortfarande. Vi har vanan inne att vänta. Läste förresten nyligen om en kommun i vår närhet som öppnade sitt 7 e utegym! Tala om att satsa på hälsoinvestering o trivselfaktor. Jag ser hur trivsamt Baraborna har fått det på torget på orten där många numera sitter o samspråkar. Det är så jag menar det skall vara på en mindre ort.

Vi har väntat i många år även på en hundrastgård. En hundrastgård som inte heller denna kunde placeras på Gröningen, där Baraborna önskade ha den, och där dessa ägare ändå finns med sina hundar. Inga skäl ges. Fint för äldre hundägare som trivs med sina fyrfota vänner vill bo kvar på platsenmen inte orkar gå så långt. När nu Värby förskola framöver skall tömmas för flytt finns det inga problem att kunna ha hundrastgården på Gröningen. Anledningen för icke placering här, som för övrigt var ett av de första förslagen som var uppe för diskussion av plats, var att hundrastgården kom att ligga i närheten av förskolans sovloft.

Vi har väntat på den nu anlagda cykelbanan till Klågerup/Pude i många år.

Var håller Ni hus våra lokala politiker? Kan vi möjligen hoppas på en förändring under kommande mandatperiod? Jag har inga förhoppningar dessvärre eftersom inga särskilt nya inslag har tillkommit på valsedlarna.

Jag ser gärna att Gröningen kan bli den trivselfaktor i denna delen av Bara som många mer än jag önskar och som denna plats borde vara. På torget i Bara till exempel där det är mysigt att se många Barabor sitta och småprata på bänkarna runt torget i Bara. Så kunde det vara runt Gröningen också. Fina nyplanterade trädallèer och en fin damm med fågelliv. Dessutom en lekplats. För alla åldrar för ett grönt skönt Bara.

Kampen för Gamla IP i Svedala föranleder mig att skriva dessa rader.

Ann-Magreth Albin

Publicerad 19 September 2018 07:00