Moneshia Simmons skickar iväg bollen. Foto: Robert Karlsson

Moneshia Simmons skickar iväg bollen. Foto: Robert Karlsson

Svedala volley laddar inför danskt möte

SVEDALA. I morgon möter Svedala Volley Köpenhamnslaget Amager VK på hemmaplan. Sportchefen tror på vinst med 3-0.

Det är den första hemmamatchen mot danskt motstånd i den nystartade Öresundsligan.
– Vi spelade en träningsmatch mot Amager innan säsongen och den vann vi. De är nykomlingar i danska ligan, men fajtas ganska bra, säger sportchef Jörgen Larsson.
Rent sportsligt är det inte mycket som Svedala Volley gör annorlunda mot ett danskt lag. Spelet är i stort sett detsamma.
– Det som kan bli jobbigt med det här laget är att man får tillbaka mycket boll. Det gäller att ha tålamod och att sätta press, men det gör vi ju oavsett vilket lag vi möter, säger Jörgen Larsson.

Lagandan viktig

Amager VK har några riktigt duktiga spelare, som Svedala Volley ska ha respekt för, enligt Jörgen Larsson. Han vill helst inte peka ut några spelare i det egna laget som kommer att bli extra viktiga i det stundande mötet, utan betonar vikten av lagandan.
– Vi pratar gärna om laget och att alla bidrar. Många bidrar i det tysta och det är en laginsats som gäller.
De amerikanska spelarna Chelsey Bettinson och Moneshia Simmons är två publikfavoriter som sticker ut med sitt spelsätt.
– Men vinnarreceptet ligger i att sprida ut arbetet över laget, säger Jörgen Larsson.
Volleyboll är till stor del en mental sport, tycker han.
– Har man ett stort övertag är det lätt att man slappnar av. Men börjar vi slappna av förlorar vi fokus och då är risken att vi förlorar ett set, säger han.

Publiken ökar

Det gäller att vara på tårna hela tiden. Svedala Volley har förstås alltid målet att vinna en match de ger sig in i, så även den mot Amager VK.
– Det är svårt att tippa ett slutresultat, men om vi är fokuserade tror jag att vi kan vinna med 3-0. Tappar vi fokus kan vi förlora ett set och då blir det 3-1 till oss, säger han.
Han ser fram emot att se hur gensvaret från publiken blir vid första hemmamötet med ett danskt lag i Öresundsligan.
– Publiksnittet ökar, men Svedalapubliken är generellt sett lite svårflörtad. En volleybollmatch blir roligare med publik, och det är ändå elitidrott vi pratar om här.
Jörgen Larsson tror att folk gärna vill ha mer än en match när de går på ett idrottsevenemang.
– Det blir mer och mer amerikaniserat. Hur spelarna presenteras, vad speakern säger, och att det händer mer grejer runt omkring matchen blir allt viktigare, säger han.

Publicerad 03 November 2015 05:00