Titti Jacobson och Jeanette Hector Hermodsson.

Titti Jacobson och Jeanette Hector Hermodsson. Foto: Emma Brännman

Hälsosam liten mässa stundar

SVEDALA.

I helgen är det dags för Lilla hälsomässan. Det blir alltifrån kostrådgivning och heta stenar, till ett visst andligt inslag.

Intresset för hälsa och friskvård var det som förde Jeanette Hector Hermodsson och Titti Jacobson samman. De möttes för ett antal år sedan på det som då hette Friskvårdshuset, i Svedala. Det lades ner men vännerna nya sätt att hålla ihop.

Deras senaste gemensamma projekt är Lilla hälsomässan som äger rum på Roslätts kvartersgård nu på lördag.

– Jag var med och startade mässan för fyra år sedan. Förra året kom Titti med som arrangör, berättar Jeanette Hector Hermodsson.

Medan hon är friskvårdsterapeut och jobbar mycket med kroppens utsida genom till exempel hot stone massage och ansiktsbehandlingar, jobbar Titti Joacobson med insidan. Hon är bland annat organisationskonsult och leder föräldragrupper, meditationsgrupper och olika grupper enbart för kvinnor.

– Under våren startar jag upp en "metoo-grupp". Jag tror att det finns ett stort värde i att prata med andra som upplevt liknande saker. Det är viktigt att alla historier hörs och att de får vara lika mycket värda, menar Titti Jacobson.

Under Lilla hälsomässan presenterar de sina verksamheter och inspirerar besökare tillsammans med fyra andra verksamma inom hälsa, friskvård och skönhet. På mässan väntar tävlingar och provsmakning. Det blir även försäljning av tarotkort, böcker och annat.

– Tidigare har mässan legat längre fram under våren, i mars eller april. Men vi har lyckats krocka med första riktiga vårdagen eller andra evenemang, så därför bestämde vi oss för att lägga mässan lite tidigare i år, berättar Jeanette Hector Hermodsson.

Fakta

Vad: Lilla hälsomässan.

Var: Roslätts kvartersgård.

När: Lördag 10 februari kl 11–16.

Publicerad 09 February 2018 08:15