Alexander Lärnerhem siktar högt med Svedala företagsmässa.

Alexander Lärnerhem siktar högt med Svedala företagsmässa. Foto: Emma Brännman

Med siktet inställt på Svedala

130 utställare på nya mässan –"Det har bara exploderat"

SVEDALA.

Det närmar sig den första upplagan av Svedala företagsmässa. Den 6 april är hela 130 verksamheter redo att inta Svedala sporthall, för vad som ser ut att bli en högintensiv dag.

Bakom mässan står Lärnerhems event och Candatia, med Alexander Lärnerhem i spetsen. Och med den nya mässan återvänder han till sina rötter.

– Eftersom jag är uppvuxen i Svedala är det självklart att mässan ska äga rum här, säger Alexander Lärnerhem som numera är bosatt i Trelleborgs kommun.

130 verksamheter är anmälda till den första upplagan av Svedala företagsmässa.

– Det har bara exploderat sedan vi drog igång planerna förra året, precis som jag hoppades på. Varenda kvadratmillimeter av sporthallen är uppfylld, säger Alexander Lärnerhem.

Han har arrangerat mässor och andra evenemang i tio år och är inte det minsta orolig för att pusslet inte ska gå ihop. Trots att det här är hans största projket hittills.

– Hallen är fylld men nödutgångar och annan säkerhet är naturligtvis med i beräkningen. Vi är 20 personer som bygger mässan och vi börjar dagen innan. Jag känner sporthallen utan och innan eftersom jag har spenderat mycket tid där under min uppväxt. Därför känns det extra kul att det är just där som vi håller mässan i år.

Nästa år hoppas jag att vi dubblar antalet i Aggarpshallen

Nästa år planerar Alexander Lärnerhem dock ha vuxit ur sporthallen.

– Till nästa år hoppas jag att vi dubblar antalet utställare i den nya Aggarpshallen. Där finns möjlighet att tredubbla, men vi börjar med en dubblering, säger han.

På schemat för dagen står föreläsningar, politikerdebatt, bowling, minigolf, yoga, magishow, padeltennis och draknäste – för att nämna något. Syftet med mässan är att nätverka och skapa kontakter mellan unga och äldre verksamheter, mellan etablerade verksamheter samt mellan verksamheter och privatpersoner.

Utställarna kommer från hela Skåne, där är till och med ett par representanter från Stockholm och Göteborg.

– På mässan finns alltifrån UF-företag till väletablerade företag. Unga människor är ofta väldigt drivna och ser inga hinder i sin verksamhet, vilket äldre kan göra. Jag hoppas att folk vågar integrera med varandra under mässan. Jag tror att vi alla har mycket att lära av varandra. Det är också en fantastisk chans för allmänheten att träffa företag, politiker, idrottsföreningar och så vidare. Här är bara att stega in, man behöver inte vänta i någon telefonkö, säger Alexander Lärnerhem.

Mässan är öppen för alla och inträdet är gratis. Till skillnad från den gamla Svedalamässan, sker Svedala företagsmässa endast under en dag, den 6 april.

– Det blir väldigt intensivt och man orkar helt enkelt inte mer än en dag. Det kommer att vara fullt ös hela dagen, säger Alexander Lärnerhem.

Publicerad 29 March 2018 11:56