Inför julens stora konsert besöker delar av kören äldreboenden för att sprida julstämning.

Inför julens stora konsert besöker delar av kören äldreboenden för att sprida julstämning. Foto: Svedala manskör

En juligare konsert att vänta med manskören

Ett 30-tal män intar kyrkan för stämningsfull sång

SVEDALA.

Den 16 december bjuder Svedala manskör in till sin årliga julkonsert i Svedala kyrka. Det blir en ännu juligare tillställning än vanligt.

Av
Emma Brännman

Svedala manskörs årliga julkonsert närmar sig. Basettan Gert-Åke Andersson är inne på sitt sjätte år i kören och han är laddad inför framträdandet som är årets näst sista för kören.

– Vi brukar ha lite olika inslag under julkonserten. Genom åren har vi haft gästartister som kanske inte varit så julinriktade, men ändå gjort vackra framträdanden. I år har vi dock bestämt oss för att ha en lite mer traditionell julkonsert, berättar Gert-Åke Andersson.

Manskören består för närvarande av ett 30-tal sångare och leds av dirigent Sten Irenberger. Årets gästartist är Sabina Zweiacker och konserten äger rum den 16 december klockan 18, lite närmare inpå jul än vanligt.

– Det kommer nog också att bidra till mer julstämning. Vi kommer att sjunga traditionella julsånger, som berör och skapar fin stämning. Vi hoppas att det kommer mycket folk, att vi fyller kyrkan, säger Gert-Åke Andersson och tillägger att en av hans favoritsånger är Oh helga natt.

Varje år delar Svedala manskör ut ett stipendium till en ung musiker från kommunen. Vem årets stipendiat blir avslöjas under konserten.

Publicerad 23 November 2018 09:14