Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Greps med amfetamin i bilen – döms till sex års fängelse

Hävdar att det skulle varit hårddiskar i paketen

SVEDALA.

En man och en kvinna boende i Svedala kommun döms för narkotikabrott. Kvinnan döms till fängelse och mannen till fängelse samt utvisning.

Av
Emma Brännman

En kvinna från Svedala döms till sex års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. En man, inneboende hos kvinnan, döms till sex års fängelse och kommer att utvisas med förbud att återvända till Sverige innan år 2034. Mannen döms för synnerligen grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt dopningsbrott.

Mannen och kvinnan har enligt åklagaren förvärvat nästan 60 gram amfetamin i syfte att sälja det vidare. Brottet anses vara synnerligen grovt med tanke på mängden amfetamin och att det utgjort ett led i en verksamhet som utövas i organiserad form. Mannen och kvinnan greps i samband med att bilen de färdades i stoppades av polis utmed E6:an och amfetaminet påträffades i ett antal paket i bagageutrymmet. Detta var i oktober förra året.

Mannen har uppgett att han hade beställt hårddiskar och grafikkort som han tänkte sälja vidare. Han trodde att paketen innehöll dessa. Han bad kvinnan att skjutsa honom till en parkering i Landskrona, där han hämtade paketen från en lastbil. Kvinnan uppger i förhör att hon inte kände till att det var narkotika i paketen och att hon bara skjutsade mannen.

Men tingsrätten köper inte historien. Med anledning av en förundersökning i Nederländerna påbörjades spaning av den aktuella lastbilen och det var i samband med den spaningen som överlämningen av narkotikan iakttogs. Som bevisning finns bland annat en filmsekvens. Lastbilschauffören greps senare i Nederländerna.

Vid en husrannsakan visade det sig också att mannen innehade 2,9 gram cannabis samt åtta ampuller med dopningsmedlet testosteronpropionat, som han inte hade tillstånd för.

Kvinnan förekommer inte i belastningsregistret sedan tidigare. Mannen förekommer under tolv avsnitt och har tidigare avtjänat ett fängelsestraff på cirka ett och ett halvt år.

Domen kan överklagas.

Publicerad 11 January 2019 00:00