Leif Faddersson och Ing-Britt Larsson.

Leif Faddersson och Ing-Britt Larsson. Arkivfoto: Emma Brännman

Bronsmedalj till tomtemor vid olympiska tomtespelen

Ing-Britt Larsson knep tredjeplatsen i vedklyvning

BARA.

Det blev en bronsmedalj till Baras tomtemor Ing-Britt Larsson i tomtarnas egna olympiska spel. Tomtemor visade sig vara en riktigt vass vedklyvare.

Av
Emma Brännman

Baras tomtemor och tomtefar är är just hemkomna från sitt första tomte-OS. Tävlingarna hölls i Savalen i Norge den 4–5 januari. Leif Faddersson och Ingrid Larsson tävlade i tomteklassen respektive tomtemorsklassen och bäst gick det för tomtemor som kammade hem en bronsmedalj i vedklyvning.

– Det gällde att såga av en trädstock så fort som möjligt och hon var riktigt duktig. Det trodde varken hon eller jag, berättar Lef Faddersson.

Tävlingsgrenarna var, förutom vedklyvning, pulka, skidor, sparkstötting, kälke och kast med tomtesäck. För tomten själv gick det inte lika bra som för tomtemor.

– Det här är ju norrmännens paradgrenar och de var svåra att slå. Jag och en norrman möttes i en tävling om jumboplatsen som gick ut på att spela en julsång på piano. Även där kom jag sist. En timmes förberedelse fick vi men jag har ju aldrig spelat piano förut, berättar Leif Faddersson.

Han deppar dock inte över det. Det var tomteparets första OS och de planerar ställa upp igen nästa år. Nu väntar lite vila innan sommarens stora tomtekongress på Bakken utanför Köpenhamn.

Publicerad 12 January 2019 07:00