Bara badsjö.

Bara badsjö. Foto: Svedala kommun

Nu är det Barabadets tur att bli renoverat

Baden kan även få längre öppettider i sommar

BARA.

Inför fjolårets säsong fick friluftsbadet i Svedala en rejäl uppfräschning. Nu är det Bara badsjös tur.

Av
Emma Brännman

I somras invigdes det renoverade badet i Svedala. Nu har kommunens kultur och fritidsavdelning tre miljoner kronor att rusta upp badet i Bara för på samma sätt. Poolen målades nyligen om och därför är det omkringliggande miljö som ska genomgå förändringar.

– Det blir en matta av gummigranulat runt bassängen precis som i Svedala. Den är mycket enklare att underhålla och vänligare mot knän och tår än stenplattorna som ligger där nu. Vi kommer också att plocka bort beachvolleyplanen och ersätta den med en lekplats, säger Tomas Djurfeldt, områdeschef kultur och fritid.

Anledningen till att volleybollplanen tas bort är att den snarare används som sandlåda än någonting annat, vilket leder till att det hamnar en massa sand i vattnet när barnen hoppar i bassängen. Entré och servicebyggnader ska också ses över.

Förra årets segdragna vinterväder gjorde att Svedalabadet var nära att inte bli klart innan det var dags att öppna för sommaren. Med det i åtanke planerar kultur och fritid för att påbörja renoveringen av Barabadet till hösten, för att det säkert ska hinna bli färdigt till säsongen 2020.

Men redan nu till sommaren kan baden få längre öppettider.

– Förra året gick badplatserna plus, vilket är ett unikum. Vi ska sätta oss och gå igenom interbudgeten nu för att se vad pengarna räcker till. Men det är vår ambition att förlänga öppettiderna på båda baden redan nu i sommar, säger Tomas Djurfeldt.

Publicerad 13 January 2019 07:00