Alexander Lärnerhem.

Alexander Lärnerhem. Foto: Emma Brännman

Målet närmar sig för årets Svedalamässa

Fåtal platser kvar att fylla av de planerade 300

SVEDALA.

Med drygt en månad kvar till det som planeras bli Sveriges största mässa i sitt slag är i stort sett alla bitar på plats. Arrangören uppmuntrar besökare att resa kollektivt och har lånat in palmtåget från Trelleborg för att allt ska rulla på.

Av
Emma Brännman

Svedalamässan är en företagsmässa med syfte att främja nätverkandet i regionen. Målet är att presentera 300 utställare i Aggarpshallen den 12 april.

– Vi närmar oss 300 men har sparat några platser och handplockar de sista utställarna under UF-mässan som hålls i Malmö i dagarna, berättar mässarrangören Alexander Lärnerhem.

UF står för Ung företagsamhet och det är gymnasieelever som ligger bakom företagen. På mässan kommer mellan 100 och 120 av utställarna vara just UF-företag eftersom arrangören tycker att det finns mycket att vinna i mötet mellan nya och etablerade företag.

Vilken har varit den största utmaningen inför mässan?

– Det är enormt pussel att ihop allt. Framförallt logistiken kring att alla ska kunna ta sig till och från hallen är en utmaning. Vi har ett starkt samarbete med kommunen för att få ihop det, berättar Alexander Lärnerhem och fortsätter:

– Blir det fint väder är det inga problem. Då har vi en stor grusplan utanför hallen, där man planerar anlägga tre fotbollsplaner framöver, till vår användning. Regnar det så blir det lite svårare, men vi har en plan för det också. Vi uppmanar alla som kan att samåka eller resa kollektivt. Vi lånat in palmtåget från Trelleborg som kommer att köra mellan tågstationen och mässan hela dagen.

Utanför mässan blir det matmarknad med foodtrucks. Aggarpsskolan håller stängt för ordinarie undervisning och har i stället öppet hus. I samband med mässan arrangeras helikopterturer för den som vill ta en sväng och beskåda Söderslätt och Malmö från ovan. Inne på mässan väntar draknäste, workshops, magishow och mycket annat.

Alexander Lärnerhem förväntar sig en tredubbling av förra årets besökarantal.

– Vi planerar för mellan 5000 och 6000 personer på mässan under dagen, inräknat både utställare och besökare.

Publicerad 09 March 2019 00:00