Paret greps utmed E6. Obs genrebild.

Paret greps utmed E6. Obs genrebild. Foto: Mostphotos

Hovrätten fastslår fängelsedom för Svedalapar – stoppades med 59 kilo amfetamin i bilen

Man och kvinna döms för synnerligen grovt narkotikabrott

SVEDALA.

Sex års fängelse blev straffet för mannen och kvinnan som greps med nära sex kilo amfetamin. Efter att båda överklagat fastställer hovrätten nu domarna från tingsrätten.

Av
Emma Brännman

En man och en kvinna boende i Svedala kommun dömdes för synnerligen grovt narkotikabrott i tingsrätten tidigare i år, vilket Lokaltidningen tidigare berättat om. Kvinnan till sex års fängelse och mannen till sex års fängelse samt utvisning. Paret överklagade domarna men nu har hovrätten kommit fram till samma slutsats som tingsrätten. Domarna kvarstår därför utan några ändringar.

Mannen och kvinnan greps av polis i oktober förra året. De hade då flera kartonger innehållandes nära 59 kilo amfetamin totalt, i sin bil. Mannen hävdar att han skulle hämta paketen som avbetalning på en skuld han hade till en annan person, men att han inte visste vilken typ av narkotika eller hur mycket som fanns i paketen. Kvinnan uppger att hon endast skjutsade mannen och inte hade någon aning om vad som fanns i paketen. Även mannen uppger detta.

Mannen har tidigare uppgett att han hade beställt hårddiskar och att han trodde att paketen innehöll dessa. Nu erkänner han dock narkotikabrott. Han yrkade i sitt överklagande till hovrätten på att gärningen skulle bedömas som narkotikabrott av normalgraden, alternativt att straffet skulle mildras.

Hovrätten, liksom tingsrätten, köper dock inte parets förklaringar om att de inte skulle ha känt till vad paketen innehöll. Som bevis finns bland annat en filmsekvens från en parkering i Landskrona, där en lastbilschaufför lämnar över paketen. Domarna kan överklagas.

Publicerad 22 March 2019 07:00