En hare sattes i brand och lämnades på en cykelväg. En förbipasserande kvinna släckte elden och larmade polis. Harens liv gick inte att rädda. Obs, genrebild.

En hare sattes i brand och lämnades på en cykelväg. En förbipasserande kvinna släckte elden och larmade polis. Harens liv gick inte att rädda. Obs, genrebild. Foto: Adobe Stock

Kvinnans makabra upptäckt: "Inte hört talas om något liknande"

Polis har ingen misstänkt för djurplågeriet

SVEDALA. Kvinnan såg eldsflammor och rök på cykelbanan. Hon gick fram för att se vad det var och kunde inte tro sina ögon. Någon hade tänt eld på en hare. Hon larmade polis som upprättade en anmälan om djurplågeri.

Av
Andreas Holm

Händelsen inträffade i fredags den 29 mars vid 21-tiden på kvällen. Kvinnan körde bil på Hyltarpsvägen och observerade hur något brann vid en närliggande cykelväg. Hon stannade sin bil för att kontrollera vad det var.

– Hon såg att det var en hare som brann och förmodar att den brunnit en stund. Hon släckte genast elden och larmade polis, säger Tina Olsson, pressinformatör vid Trelleborgspolisen.

Enligt anmälan är det svårt att avgöra om haren levde när den tändes på. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för djurplågeriet.

– Just detta tillvägagångssättet är ganska ovanligt, jag har inte hört talas om något liknande innan, säger Tina Olsson.

Publicerad 01 April 2019 10:10