En av stipendiaterna är aktiv i Bara GIF.

En av stipendiaterna är aktiv i Bara GIF. Foto: Emma Brännman

Tre idrottsledare från kommunen belönas med stipendier

"Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar"

SVEDALA/BARA.

Tre idrottsledare i Svedala kommun prisas när Skåneidrotten tillsammans med Sparbanksstiftelserna Skåne delar ut årets stipendier till totalt 250 ledare i Skåne. De belönas med 10 000 kronor vardera.

Av
Emma Brännman

Under vintern har föreningar i Skåne haft möjlighet att nominera ledare till Skånes Idrottsledarstipendier. Det är trettonde gången som stipendierna delas ut.

Tre ledare i Svedala kommun belönas med stipendier för sina insatser i respektive förening. De är Annelie Bloch från Svedala Volley, Johan Hallberg från Bara GIF och Jens Björkman från Svedala Tennisklubb. De får varsitt stipendium på10 000 kronor. Hälften av pengarna går till ledaren själv och hälften ska gå till föreningens utveckling av barn- och ungdomsverksamheten. Totalt 250 ledare får stipendium.

I hela Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten för närvarande. De har en stor betydelse för barn- och ungdomsidrotten, föreningarna och för samhället i stort, menar Skåneidrotten.

– Att vara idrottsledare för unga handlar inte bara om idrott. Det handlar lika mycket om att vara en ledare i bemärkelsen att vara en god förebild och visa en positiv väg genom sunda värderingar. Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar som på detta sätt jobbar med våra yngre, säger Katarina Andrén på Sparbanksstiftelsen Finn, som är en av krafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier, i ett pressmeddelande.

Publicerad 17 April 2019 07:00