Ludwig Sersam och Carl Ramel siktar högt med sin festival.

Ludwig Sersam och Carl Ramel siktar högt med sin festival. Foto: Emma Brännman

Föräldrarna bjuder in till hyllningsfestival i Börringe

Pop up-festival med trolleri, teater och liveband

BÖRRINGE.

Börringepapporna Carl Ramel och Ludwig Sersam är i full gång att planera för en stor pop up-festival i Börringe. Den 25 maj ska 30-åriga föräldrakooperativet Börringebarnen firas med pompa och ståt.

Av
Emma Brännman

1989 gick några familjer i Börringetrakten ihop och startade föräldrakooperativet Börringebarnen. Carl Ramel var en av de första att gå på förskolan och i dag, 30 år senare, går hans egna barn här. Tillsammans med en annan förälder, Ludwig Sersam, fick han idén att ordna ett kalas för 30-åringen. Det som först var tänkt som en liten tillställning har nu vuxit till en stor festival den 25 maj.

– Börringebarnen har betytt mycket för bygden. Nu ska vi hylla familjerna som startade förskolan och ordna en stor fest, säger Carl Ramel.

De kallar den för en pop up-festival, eftersom den bara är tänkt att dyka upp vid ett tillfälle och sedan försvinna.

– Fast blir det riktigt lyckat så kommer jag nog ligga på Carl om att vi kör igen, säger Ludwig Sersam.

På schemat för pop up-festivalen den 25 maj står teater, trollerishow, träffa grisar, graffiti, provsittning av traktor, höbalslabyrint, liveband, mat och öppet hus på förskolan. Bland annat. Det blir även prisutdelning till några som har betytt mycket för Börringebarnen. Både grundare och förskolealumner ska uppmärksammas.

– Vi har bland annat bjudit in författaren Tone Schunnesson och mässarrangören Alexander Lärnerhem, som båda har gått på Börringebarnen. De ska också få pris, som en rolig grej, berättar Carl Ramel.

Ludwig Sersam och Carl Ramel.

Ludwig Sersam och Carl Ramel. Foto: Emma Brännman

Efter en dag av trolleri, teater, lek och bus äntrar livebanden scenen framför Börringe kloster. Då spelar Babian, Ludwig och Skyltdockorna samt The Jokes.

Börringebarnen har för närvarande cirka 40 barn inskrivna.

– Antalet inskrivna barn går väldigt mycket i vågor. Just nu har vi många barn, engagerade föräldrar och fantastiska pedagoger. Vi vill gärna bli fler från kranskommunerna. Börringebarnen ligger ju bra till, nära E65, säger Carl Ramel.

Vad är det som gör att Börringebarnen står sig efter 30 år?

– Folk är stressade i dag, man tycker inte att man har tid att engagera sig vilket gör det svårt att gå runt för många. Men Börringebarnen har ett väldigt bra rykte. Det tror jag gör att förskolan lever vidare, säger Ludwig Sersam.

Publicerad 19 May 2019 07:00