Gustav Andersson.

Gustav Andersson. Foto: Carl Andersson

Gustav Andersson från Bokskogens GK uttagen till VM

"Han är rak från tee och har ett vasst järnspel"

BARA.

Nu är VM-lagen i golf uttagna till Toyota Junior Golf World Cup för flickor och pojkar i Japan i juni. Gustav Andersson, Bokskogens GK är en av spelarna som får representera Sverige.

Av
Emma Brännman

På pojksidan gör 15 nationer upp om titeln i lag-VM den 18–21 juni. Det svenska laget består av tre VM-debutanter, och så 18-åriga Gustav Anderson från Bokskogens Golfklubb som var med i laget redan i fjol.

– Han är rak från tee och har ett vasst järnspel, vilket gör att VM-banan passar honom perfekt. Offensiv och okomplicerad spelare med kapacitet att skjuta långt, säger tränare Carl Magnusson om Gustav Andersson i ett pressmeddelande.

Övriga spelare i pojklandslaget är Rasmus Hjelm, 18 år, Ljunghusens GK, Adam Wallin, 17 år, Ulricehamns GK och Algot Kleén, 17 år, Skaftö GK. Tillsammans ska de gå 72 hål.

– För att vara med i toppen på pojk-VM vet vi av erfarenhet att det är låga scorer som gäller. Minst 25 slag under par behövs för att få lyfta pokalen, få de ädlaste medaljerna runt halsen och höra ”Du gamla, du fria” vid prisceremonin. Det har vi kapacitet att göra om vi lyckas behålla fokus på uppgiften, har tålamod och sänker tillräckligt med puttar, säger Carl Magnusson.

Publicerad 20 May 2019 09:30