Magnus Grahn är sportchef i Svedala Tennisklubb.

Magnus Grahn är sportchef i Svedala Tennisklubb. Arkivfoto: Emma Brännman

Ny satsning på tjejerna i Svedala TK

Sportchefen: "Vi försöker ligga steget före"

SVEDALA.

Svedala Tennisklubb får 15 000 kronor av Sparbanksstiftelsen Skåne. Detta för att satsa på tjejerna i klubben.

De 15 000 kronorna ska gå till projektet "Girlpower", med målet att skapa bättre förutsättningar för tennisspelande tjejer och på sikt få fler att fortsätta med tennisen upp i tonåren.

– Tennis är en individuell sport men här tränar tjejer och killar tillsammans, vilket är rätt ovanligt. Vi upplever dock att tjejerna har ett större behov av att göra saker tillsammans än vad killarna har. Pengarna kommer att gå till sådant som ligger utanför den ordinarie träningen. Om vi till exempel kan erbjuda tillfällen bara för tjejer redan i tidig ålder så tror vi att vi kan öka intresset för sporten ännu mer. Det är de indikationer vi har fått, säger sportchefen Magnus Grahn.

För närvarande har Svedala TK mellan 1400 och 1500 medlemmar. Enligt Magnus Grahn finns för närvarande ingen tydlig trend i att tjejer slutar med sporten i en viss ålder.

– Vi försöker ligga steget före och identifiera var vi behöver satsa framöver, det är en styrka i vår klubb. Vi är en stor förening och kan inte alltid samla alla samtidigt. Därför gör vi den här typen av insatser mot olika grupper, säger Magnus Grahn.

Publicerad 18 June 2019 07:56