Eslövsbon fick ta emot många sparkar och slag då han låg ned.

Eslövsbon fick ta emot många sparkar och slag då han låg ned. Genrebild: LOKALTIDNINGEN

Två män döms för brutal misshandel

Eslövsbo blev sparkad och slagen då han låg ned

ESLÖV/SVEDALA.

Svedalabon och Eslövsbon dömdes i tingsrätten till åtta månaders fängelse vardera för den brutala misshandeln av en Eslövsbon. Nu har hovrätten fastställt tingsrättens dom.

Av
ANDERS G BERGQUIST

De två männen är i 35-årsåldern och i december 2017 var de ute på krogen i Eslöv. De träffade där på en annan man i samma ålder och det första samtalet ledde snabbt till ett högljutt bråk. De hade aldrig setts tidigare, men enligt tingsrätten är det klartlagt att de två gärningsmännen oprovocerat började misshandla Eslövsbon. Han blev snabbt nedslagen och den riktigt allvarliga misshandeln började när han låg där.

Eslövsbon svimmade av och vaknade av att han låg i fosterställning och hade mycket ont i benet. Det visade sig att han hade brutit det på två ställen och han var sjukskriven i fyra månader. Under åtta veckor kunde han överhuvudtaget inte stödja på benet och han tvingades hoppa av utbildningen som snickarlärning.

De två dömda männen har endast svaga minnesbilder på grund av berusning, men både tingsrätten och hovrätten anser att det är ställt bortom rimligt tvivel att de är skyldiga.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom att de båda ska avtjäna åtta månader i fängelse. De ska också gemensamt betala 44 000 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.

Publicerad 20 June 2019 12:56