Lars Sonesson vid byggandet av arenan.

Lars Sonesson vid byggandet av arenan. Foto: Privat

Han representerar Svedala vid Svaneholm Open

Klubbchefen ser till att banan är i toppskick

SVEDALA.

Det är inte bara John McEnroe, Mats Wilander och Henri Leconte som ska visa vad de går för när Svaneholm Open äger rum den 26–29 juli. Svedala TK:s Lars Sonesson ska se till att banan är i toppskick under tävlingen.

Av
Emma Brännman

När Svaneholm Open stundar i grannkommunen är även Svedala Tennisklubb representerad. Klubbchefen Lars Sonesson har nämligen utsetts till banchef.

– Jag ska ha full koll på banan, se till så att utrustningen fungerar och allt är i gott skick. Så att inte stjärnorna klagar, säger Lars Sonesson.

Det krävs finlir för banchefen och hans arbetslag om sju personer.

– Rätt mängd sand ska finnas i banan och vara jämnt fördelad så att det blir en bra och jämn studs. Banan måste hållas ren från allt skräp och inte minst från gässen som det finns gott om vid Svaneholmssjön, och som nog aldrig har sett en grönare gräsmatta. Banan ska också hålla rätt fuktighet och måste täckas med stora presenningar vid regn för att inte bli för blöt. Allt ska med andra ord vara perfekt, och då får man till och med knäböja för att kontrollera banan, säger Lars Sonesson.

Förutom Lars Sonesson så jobbar ett antal volontärer från Svedala Tennisklubb med det praktiska runt Svaneholm Open.

Vad betyder det för Svedala TK att en stor tävling arrangeras så nära?

– Det är jättebra för svensk tennis att man lyckas ta hit de tidigare världsstjärnorna. Det är väldigt positivt för tennisintresset och för klubbar som vår, säger Lars Sonesson.

Publicerad 21 June 2019 07:00