Boel Johnsson, Ola Molin, Nina Rosvall, Michael Andersson, Ulrika Andersson, Ninni Rosén, Zigge Dahlqvist och Tintin Rosén.

Boel Johnsson, Ola Molin, Nina Rosvall, Michael Andersson, Ulrika Andersson, Ninni Rosén, Zigge Dahlqvist och Tintin Rosén. Foto: Privat

Nattvandrare i nya lokaler är redo för sommaren

"Känns jättebra att vi kan ha allting samlat"

SVEDALA.

Svedalas nattvandrare har blivit med nya lokaler. Den fasta punkten betyder mycket för den ideella föreningen, som hoppas kunna växa.

Av
Emma Brännman

Nattvandrarna i Svedala har flyttat in i nya lokaler. Sedan några veckor huserar de i den gamla folkskolan, småskolan, bredvid kommunhuset i Svedala.

– Vi har sökt efter nya lokaler länge och det känns jättebra att vi nu kan ha allting samlat i fasta lokaler. Tidigare har vi tillfälligt hållit till i kiosken på badet, berättar ordföranden Michael Andersson.

Nattvandrarna i Svedala är knutna till den nationella organisationen nattvandring.nu. Varje fredag klockan 19.30 samlas de i småskolan för att ta en tur på byn.

– Vi rör oss där vi tycker att vi behövs. Det kan vara centrum, Naverlönnskolan eller Aggarpsskolan till exempel, där vi vet att ungdomar brukar vistas om kvällarna. Vi har även cyklar så att vi kan ta oss till Svedalas ytterkanter, om vi är tillräckligt många. Under sommaren kommer det att bli lite mer sporadiska vandringar. Vi närvarar alltid under stora evenemang så som Sommarrocken, veterandagen och Svedalafestivalen, säger Michael Andersson.

Liksom nattvandrare på andra orter kämpar nattvandrarna i Svedala ständigt med att få fler att engagera sig i verksamheten.

– Vid årsmötet 2018 var vi 50 stycken, nu är vi runt 30. Vi behöver bli fler och har fått en liten ökning på sistone, så jag tror att vi är på gång igen. Vi välkomnar nya medlemmar och är man intresserad så får man gärna kontakta oss, eller komma ner till småskolan en fredag och se vad vi gör, säger Michael Andersson som själv har nattvandrat i tio år.

Publicerad 23 June 2019 07:00