Midsommarafton firades på Söderslätt utan polisingripanden.

Midsommarafton firades på Söderslätt utan polisingripanden. Foto: Mikael Damkier/Adobe stock

Polisen: Jättelugn midsommar på Söderslätt

"En kanonhelg får man säga"

SÖDERSLÄTT.

Midsommarhelgen firades utan överdrifter i Vellinge, Svedala och Trelleborg, enligt polisen. Inga ingripanden har behövt göras för fylleri och bara något enstaka slagsmål och någon ringa misshandel kan rapporteras.

Av
Mattias Grenholm

– Det har varit en lugn midsommar och inga allvarliga händelser har skett varken i Svedala eller Trelleborg, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson.

I Svedala anmäldes ett försök till mordbrand vid en förskola under söndagen. En anställd som befann sig på förskolan kunde avbryta några ungdomar som tände eld på papper på ett bord under ett överhängande tak. Elden kunde snabbt släckas innan det blev risk för spridning.

I lördags kväll blev en kvinna misshandlad av en okänd yngre kvinna på en cykel- och gångväg. Efter en ordväxling ska den yngre kvinnan ha utdelat en så kallad dansk skalle, utan hänsyn till att den andra kvinnan hade ett lite barn i famnen, och sedan fortsatt med sparkar och slag innan hon försvann från platsen.

Resultatet av midsommardagens nykterhetskontroll på vägarna blev endast någon enstaka misstänkt rattfylla.

I Vellinge har bland annat ett fall av olaga hot och ofredande i samband med en trafikincident, ett villainbrott samt ett fall av djurplågeri anmälts. Inga brott i samband med midsommarfirande har kommit polisen till kännedom.

– Det har varit jättelugnt, en kanonhelg får man säga. Vellinge är en lugn och trygg plats – även under midsommar, säger kommunpolis Jörgen Sjåstrand.

Publicerad 24 June 2019 11:15