Deadly Devoted har fullt upp i sommar. Bandet består av Sofia Andersson på sång, på gitarr Kim Lindell och Fredrik Billstein, på bas Alfon Wennerstrand och på trummor Elias Wennerstrand.

Deadly Devoted har fullt upp i sommar. Bandet består av Sofia Andersson på sång, på gitarr Kim Lindell och Fredrik Billstein, på bas Alfon Wennerstrand och på trummor Elias Wennerstrand. Foto: Privat

"Sjukt taggat" Deadly Devoted till Sommarrock Svedala

Sedan siktar Trelleborgsbandet på Sweden Rock 2020

TRELLEBORG/SVEDALA.

Delmål 1 i år är nått – spelning på Sommarrock Svedala. Nu siktar Trelleborgsbandet Deadly Devoted på delmål 2 – Sweden Rock nästa år. För att nå dit inleder de samarbete med filmaren Anders Nilsson, som bland annat gjort ”Byggagnat”, om ett familjeföretag i Trelleborg.

Av
Markus Celander

Lokaltidningen når bandet på telefon innan de ska repa. På frågan när Deadly Devoted bildades kommer de efter lite diskuterande fram till ”någon gång 2012 eller -13”.

Sångerskan Sofia Andersson berättar hur som helst att det gått bättre och bättre för bandet.

– Vi skriver vårt material själva, och från att ingen känt till oss över huvud taget så sjunger nu folk med i våra låtar. Det är extra kul när det är ens egna låtar.

Grundsoundet är tung rock, men medlemmarna gör sina egna avtryck i slutresultatet, förklarar gitarristen Kim Lindell.

– Det kommer in influenser från så många håll, någon är inne på dödsmetall, en annan glamrock och Sofia, till exempel, gillar country.

Basisten Alfon Wennerstrand tillägger att han och brodern Elias på trummor är skolade i jazz.

I juli avlöser spelningarna varandra. Bland annat väntar Sommarrock Svedala. Det är första gången de spelar på den kända rockfestivalen.

– Spännande och nervöst, säger gitarristen Fredrik Billstein.

– Men grymt roligt. Vi är sjukt taggade, säger Sofia Andersson.

Kim Lindell förklarar att Sommarrock Svedala varit ett delmål sedan några år. Nu siktar de på delmål 2: jättefestivalen Sweden Rock i Sölvesborg.

– Arrangörerna där vill gärna att de mer oetablerade banden som vill spela där skickar in en musikvideo. Så det ska vi göra nu inom kort, säger Sofia Andersson.

De ska ha ett möte med filmaren Anders Nilsson, aktuell med filmen om återvinningsbyggföretaget med kultstatus – Byggagnat, som ligger i västra industriområdet i Trelleborg.

– Det är våra föräldrar som driver Byggagnat, så jag och Elias kom i kontakt med Anders på det sättet. Han tog med en av våra låtar i filmen, för övrigt, vilket vi blev jätteglada och stolta över, säger Alfon Wennerstrand.

Vad är nästa mål efter Sweden Rock då?

– Hmm, vi kör på, helt enkelt. Vi har enormt roligt ihop, det är det Deadly Devoted handlar om, säger Kim Lindell.

Deadly Devoteds spelschema i sommar: Motorträffen i Smyge 4 juli, Huggarnas Rockfest 6 juli, Sommartorget 9 juli, Sommarrock Svedala 12 juli och Motorträffen i Smyge igen den 15 augusti.

Sommarrock Svedala äger rum 11–13 juli vid friluftsbadet.

Publicerad 24 June 2019 09:34