Benjamin Andersen startar truppgymnastik för barn i Svedala.

Benjamin Andersen startar truppgymnastik för barn i Svedala. Foto: Adobe Stock/Privat

Han startar en ny förening för tävlingsinriktade truppgymnaster

"Målet är att sätta Svedala på gymnastikkartan"

SVEDALA.

I höst startar en ny gymnastikförening i Svedala. Föreningen riktar sig till barn som vill tävla i truppgymnastik.

Av
Emma Brännman

Det här är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

Benjamin Andersen har tränat gymnastik i stort sett sedan han började gå. Han är fostrad i Svedala GIF och blev ledare i föreningen när han var tolv år och fortsatte som sådan fram till för ett år sedan. Nu har han startat en helt ny gymnastikförening på orten, Tsukahara Gymnastikklubb.

– Det är en gymnastikförening för truppgymnaster som vill inrikta sig på tävling. Det var någonting som jag saknade under min uppväxt eftersom de inte har någon tävlingsinriktning i Svedala GIF, säger Benjamin Andersen.

I dag är Benjamin Andersen 20 år och arbetar till vardags inom hemtjänsten. Till hösten ska han studera idrottsvetenskap och drömmen är att kunna jobba med idrott för barn och unga på heltid. Redan förra året teststartade han en gymnastikförening men lade projektet på is ganska snabbt eftersom han inte hade rätt resurser för att ta det vidare då.

– Sedan dess har jag varit i kontakt med Svedala kommun och med Riksidrottsförbundet som båda var positivt inställda. Nu känner jag att kan satsa seriöst på detta. Jag får den hjälp och det stöd som jag behöver, både av min familj och från andra håll, samtidigt som jag känner att intresset finns i Svedala, berättar han.

Till hösten startar Tsukahara Gymnastikklubb två grupper, en för barn nio-tio år och en för sju-åttaåringar. Grupperna har plats för femton barn och leds av två gymnastikledare vardera. Planen är att hålla tre träningar i veckan för respektive grupp och att träningarna ska ske i Kyrkskolans gymnastiksal. Under vecka 34 kommer det att hållas prova-påträningar.

– Vårt mål är att starta en ny grupp i båda ålderskullarna vartannat år, och att sätta Svedala på gymnastikkartan i framtiden, säger Benjamin Andersen.

Publicerad 15 July 2019 07:00