Bingolotto.

Bingolotto. Foto: Crative commons

Bingolotto vägrade betala ut vinst på 50 000 – nu får Klågerupsbon rätt

Informationen på lotten var otydlig

KLÅGERUP.

En person i Klågerup anmälde Bingolotto till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), sedan han vägrats en vinst på 50 000 kronor. Nu ger ARN honom rätt.

Av
Emma Brännman

I vintras köpte Klågerupsbon Bingolottos julkalender, en lott där en lucka skrapas dagligen fram till och med julafton. Varje dag finns chans till vinst om man skrapar fram tre lika belopp.

Lucka 24 bestod av två luckor med samma nummer, där det angavs vara "dubbel vinstchans". Rutorna var även sammankopplade med ett band. Detta tolkade Klågerupsbon som att beloppen som skrapas fram i de två luckorna får läggas ihop. Han skrapade fram 50 000 kr en gång i den ena luckan och två gånger i den andra luckan. När han skulle lösa in vinsten vägrade dock Bingolotto att betala ut den.

Bingolotto hävdar att lotten är utformad som tv-programmets spelmoment "Färgfemman", bestående av 25 skraprutor, och att Klågerupsbon därför inte skrapat fram tre lika belopp i samma ruta.

Klågerupsbon anmälde Bingolotto till ARN, som nu ger honom rätt. ARN anser att informationen på lotten varit otydlig. ARN rekommenderar därför att Bingolotto betalar ut vinsten på 50 000 kronor.

Publicerad 05 August 2019 10:42