Margaret Eisö öppnar tex-mexrestaurang tillsammans med maken.

Margaret Eisö öppnar tex-mexrestaurang tillsammans med maken. Foto: Privat

Autentisk tex-mex när Margaret slår upp portarna till Svedalas nya restaurang

Svedalafamilj startar ny verksamhet på hemorten

SVEDALA.

Inom kort öppnar en ny restaurang i Svedala. Margaret Eisö och maken Johnny Eisö vill leverera autentisk tex-mex och erbjuda en mötesplats för Svedalaborna.

Av
Emma Brännman

"Esmeralda's tex-mex grill" finns sedan tidigare på Anna Lindhs plats i Malmö. Snart får restaurangen, som serverar tex-mex och amerikanska klassiker, en filial på Ågatan 37 i Svedala.

– Vi har bott i Svedala i tio år och tittat efter en lokal här ett tag. Det är nära hem och passande eftersom våra barn går i skolan i närheten. Vi känner samhället och människorna och vi trivs väldigt bra här, förklarar Margaret Eisö.

Hon är uppvuxen i Austin, Texas, i restaurangmiljö då föräldrarna drev restaurang där i många år. För 20 år sedan gifte hon sig med Johnny Eisö och tillsammans fortsatte de i Margarets föräldrars fotspår under några år. Därefter gick flyttlasset till Danmark, där Johnny kommer ifrån, och senare över till Sverige.

Foto: Privat

– Väl här kunde jag inte hitta någon riktig tex-mexrestaurang så det blev att jag startade en själv. Vi tillagar så mycket som möjligt från grunden. Jag älskar att göra specialare, alltifrån aptitretare till efterrätter, och strävar efter fräschör och autenticitet, säger Margaret Eisö.

Restaurangen i Svedala kommer att vara både lunch- och kvällsöppen.

– Jag och min man älskar mat och att prata med folk. Till exempel kommer vi erbjuda "dinner and a movie" varje fredag. Då möblerar vi om, serverar god mat och visar en bra film. Syftet är att umgås. Vi brukar göra det i Malmö och där är det väldigt lyckat, säger Margaret Eisö.

Framöver tror Margaret Eisö att de kommer behöva anställa en handfull personer. I början tar de hjälp av några ur personalen från Malmö.

– Jag märker att folk är glada och förväntansfulla inför öppningen eftersom jag redan har fått flera förfrågningar. Vi hoppas kunna slå upp portarna den sista veckan i augusti, säger Margaret Eisö.

Publicerad 10 August 2019 07:00