Konstgräs.

Konstgräs. Foto: Adobe Stock

Nu anläggs Svedalas nya fotbollsplaner – går i bräschen för miljövänlig konstgräsplan

Redo för spel nästa år

SVEDALA.

Nu påbörjar Svedala kommun arbetet med att anlägga två nya fotbollsplaner i Aggarp. Den miljövänliga konstgräsplanen ska vara klar att användas till nästa säsong.

Av
Emma Brännman

Detaljplanen för det nya idrottsområdet intill Aggarpsskolan har nu vunnit laga kraft. Här ska Svedala kommun anlägga två nya fotbollsplaner, en naturgräsplan och en konstgräsplan som är biologiskt nedbrytbar.

Konstgräsplanen är av biogranulat i stället för gummigranulat och tillverkat av barken från råsockerrör. Fotbollsplanen saknar latexmatta och sys ihop istället för att limmas. Svedala är bland de första i Sverige att använda sig av den här typen av konstgräsplan.

– Det har länge varit känt att gummigranulat inte är bra för miljön. Jag är glad över att Svedala kommun är modiga att göra annorlunda och jag ser fram emot när våra fotbollsföreningar kan spela på ett nytt miljövänligt underlag, säger Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid i ett pressmeddelande.

Konstgräsplanen kommer att vara klar för spel i november 2020. Naturgräsplanen dröjer lite längre. Den väntas bli klar i maj 2021 men spelbar först till våren 2022.

Publicerad 13 August 2019 09:14