Stortorget förvandlas till utställningsplats.

Stortorget förvandlas till utställningsplats. Foto. Rickard Larsson, Rickard.larsson@kappeland.se

Succé för årets veterandag: "Har nog aldrig varit så bra"

Närmare 300 ekipage deltog

SVEDALA. När Svedala motor- och veterandag arrangerades under helgen slogs rekord i både antalet utställare och väderlek.

– Intresset har aldrig varit så stort som i år. Totalt hade vi 281 utställare som var anmälda, men sedan droppade det in några extra,. Jag skulle gissa på att vi i slutänden var drygt 300, vilket är ungefär så många som Svedala har kapacitet för, berättar en av arrangörerna Hans Järvestam.

De närmare 300 motorekipagen kom till Svedala från hela södra Sverige. För besökarna innebar det en kavalkad av fordon i blandade slag och åldrar.

Foto. Rickard Larsson, Rickard.larsson@kappeland.se

– Det fanns både bilar och motorcyklar från 30-talet och uppåt. Det här är ett fantastiskt tillfälle för motorintresserade att få återuppleva de gamla fordonen. Många både gamla och unga känner igen sig i bilarna. Det är även en möjlighet för oss att få visa upp våra dolda skatter, säger Hans Järvestam.

Det var nionde året som Svedala motorklubb arrangerade veterandagen i samarbete med Svedala kommun och Svedala handel. Nu ser man fram mot nästa års tioårsjubileum.

– Först ska detta året utvärderas, men sedan kommer vi direkt dra i gång med att planera nästa år. Så många fler bilar kommer det väl inte få plats med, men däremot skulle vi vilja utveckla arrangemanget runt omkring, med exempelvis livemusik.

Foto. Rickard Larsson, Rickard.larsson@kappeland.se

Foto. Rickard Larsson, Rickard.larsson@kappeland.se

Publicerad 02 September 2019 11:40