Svedala tätort har en rastgård på Roslätt för närvarande.

Svedala tätort har en rastgård på Roslätt för närvarande. Foto: Przemyslaw Iciak/Adobe Stock

Förslag om nya rastgårdar får nobben: "Kostar lite för mycket"

Ingen utbyggnad av befintlig rastgård att vänta

SVEDALA.

Fyra förslag om att anlägga nya hundrastgård i Svedala tätort behandlades nyligen av tekniska nämnden. Det blir tummen ner för samtliga i nuläget.

Av
Emma Brännman

Intresset för att anlägga en ny hundrastgård i Svedala tätort är stort. Inte mindre än fyra e-förslag om att anlägga en ny, eller bygga ut den enda befintliga rastgården, har lämnats in och fått stort stöd av Svedalaborna.

Tekniska nämnden har nu tittat på de inkomna förslagen.

– I det korta perspektivet har vi inte utrymme för några vidare åtgärder. Vi förstår behovet av en ny rastgård i Svedala och ställer oss positiva till att anlägga en ny i de östra delarna av tätorten, men det kostar lite för mycket pengar, säger Per-Olof Lindgren (L) som är ordförande i nämnden.

Att anlägga en ny rastgård innebär en kostnad på cirka 150 000-200 000 kronor. Några av argumenten för att bygga nya rastgårdar är att Svedala är en hundtät ort och att det inte är miljövänligt att behöva ta bilen tvärs över byn för att kunna släppa lös hunden.

I ett av förslagen önskades en utbyggnad av befintlig rastgård medan en annan förslagsställare ville att det sattes upp belysning för att kunna nyttja rastgården mer under vinterhalvåret.

– Jag ser hellre att vi bygger en helt ny rastgård än bygger ut den som redan finns. Att sätta upp belysning är mindre lockande eftersom det inte alltid är så populärt bland grannarna, dessutom skulle det innebära ytterligare en kostnad, säger Per-Olof Lindgren.

Publicerad 03 September 2019 07:00