Foto: Sommarrock Svedala

Sommarrocken i ekonomisk kris – gick med brakförlust

Arrangemanget gjordes om när ny ledning tog över

SVEDALA. Det har varit kämpigt ekonomiskt för Sommarrocken i Svedala. Efter 2018-års förlust var de nära att gå i konkurs, rapporterar Sydsvenskan.

2018 fick den populära musikfestivalen "Sommarrock" i Svedala en ny ledning. Samtidigt krympte man kostymen för att ge den nytillsatta styrelsen en mjukstart.

Resultatet av en mindre festival, med mindre kända artister, blev dock förödande. Publiktillströmningen avtog och festivalen gick med brakförlust.

– Det kom inte så många besökare som vi hoppats och vi fick inte de intäkter vi hade räknat med. Vår publik är vana vid stora artister. Att vi satsade på ett utbud med inte lika kända namn påverkade säkert, säger festivalgeneralen Fia Sandström, till tidningen.

För att rädda festivalen från konkurs gick Svedala kommun in som borgenärer för en checkräkningskredit hos Skurups Sparbank på 3,3 miljoner. På så vis kunde festivalen arrangeras även 2019.

Målet är nu för Sommarrocken att ta igen underskottet från 2018 och betala tillbaka lånet med egna pengar, skriver tidningen.

2019 ökade åter publikantalet, men om det var tillräckligt för att täcka hålen återstår att se.

– Ekonomiskt har det gått bättre än förra året. Men vi har inte räknat helt färdigt ännu. Därför kan jag ännu inte säga säga om det blivit ett överskott, säger Fia Sandström.

Publicerad 03 September 2019 10:54