David Hultin från katrinetorp är ny krögare på Torup sedan slutet på augusti.

David Hultin från katrinetorp är ny krögare på Torup sedan slutet på augusti. Foto: Privat

Nya krögare testar lyckan på Torup: "Synd att något så fint ska stå tomt"

Håller öppet torsdag till söndag

TORUP. Sedan ett par veckor tillbaka doftar det åter kaffe på Torups slottscafé. Med en välbeprövad meny från Katrinetorp hoppas de nya krögarna nu få snurr på verksamheten. "Det känns väldigt tråkigt att något så fint ska stå tomt", säger krögaren David Hultin.

Slottscaféet på Torup har sett många krögare komma och gå genom åren. Sedan Vismarlövs bagarstuga avvecklade sin verksamhet på godset 2018 har lokalerna stått tomma, något som David Hultin fick nys om under sommaren.

– Hade jag vetat att det stod tomt hade jag varit där långt tidigare. Det känns väldigt tråkigt att något så fint ska stå tomt, säger han.

Foto: Privat

Redan samma dag som David Hultin hörde talas om att caféet stod tomt kontaktade han Malmö stad och i slutet av augusti kunde han dra igång en ny verksamhet på slottet.

David Hultin, som sedan tidigare driver Katrinetorp i Malmö med stor framgång, kopierar nu det välbefrövade konceptet.

– Vi tar med oss våra fantastiska bakverk från Katrinetorp och kommer även att servera våra grillade mackor som vi förbereder här och sedan monterar på plats, berättar han.

Men utbudet kommer inte stanna där.

– Vi var nog inte riktigt beredda på hur folkkärt Torup är. Här finns ett stort engagemang och många som kommer med synpunkter om hur det ska vara. Vi kommer därför vara väldigt lyhörda för vad våra kunder efterfrågar för att göra det så bra som möjligt, säger David Hultin som redan planerar att införa torsdagssoppa med våfflor och lättare luncher.

Foto: Privat

En svårighet för tidigare krögare har varit att få lönsamhet i verksamheten.

– Det är något som vi också känt av. Det är svårt att driva en verksamhet på ett ställe där det bara rör sig människor vid väldigt specifika tidpunkter. Initialt kommer vi därför börja med att hålla öppet torsdagar till söndagar då vi vet att det finns ett kundunderlag.

Publicerad 10 September 2019 07:50