Svedala Volley B firar segern i försäsongsturneringen Euro Finans Cup.

Svedala Volley B firar segern i försäsongsturneringen Euro Finans Cup. Foto: Annette Ohlsson

Cupseger ger Svedala Volley självförtroende

B-laget gick segrande ur försäsongsturnering – nu väntar spel i Division 1

SVEDALA. I helgen gick volleybollturneringen Euro Finans Cup av stapeln i Lund. Efter att ha övertygat i gruppspelet vann Svedala Volley B mot Varberg/Veddige i finalen. En seger som ger tränaren Lennie Sverin självförtroende inför den stundande säsongen.

Av
Jonatan Westerlind

Volleybollsäsongen närmar sig och för Svedala Volley B stundar en ny utmaning då laget nu ska spela i Division 1. Det ställer nya krav på spelare och ledare, men efter helgens triumf ser Lennie Sverin ljust på framtiden.

– Vi har tränat hårt under försäsongen så vi är rätt så starka. Vi har legat på fem pass i veckan och det börjar ge resultat. Vi är unga för att spela Division 1 men har en hunger som jag tror blir en nyckel, säger han.

I Euro Finans Cup gick laget obesegrat mot både lag ur Division 1 och 2. I finalen slog man Varberg/Veddige med 2-1 i set efter en spännande match med ett par långa bolldueller. Lennie Sverin lyfter särskilt fram Louise Olsson, Hedda Franck och Ida Johansson som viktiga pjäser för laget.

– De tog stort ansvar, visade vägen när det gick emot oss och gjorde viktiga och avgörande poäng. De var stabila, säger han.

Att vinna turneringen inför säsongen ser Sverin som ett gott tecken.

– Det känns jättepositivt och det ger ett kvitto att vi är på rätt väg. Vi visade de andra lagen att vi inte bara är nykomlingar, säger han.

Den 28 spetember spelar Svedala sin första match i Division 1 södra borta mot Degerfors.

Publicerad 25 September 2019 09:56