Fyra nationer gjorde upp i kempo i Aggarpshallen.

Fyra nationer gjorde upp i kempo i Aggarpshallen. Foto: Julia Diogo Persson

Internationella kampsportare gjorde upp i Aggarp

Svedala kan bli stående värd för Nordic Open

SVEDALA.

Lördagen den 28 september arrangerade Svedala kampsportförening i samarbete med Svenska kempoförbundet Nordic Open i Kempo. Tävlingarna hölls i Aggarpshallen och förutom tävlande från sju olika föreningar i Sverige kom deltagare från Rumänien, Portugal och Frankrike.

Av
Emma Brännman

Tävlingarna innefattade tre discipliner. De var "knockdown" där full kontakt är tillåten med sparkar mot kroppen men inte mot huvudet, "semikontakt" där slag och sparkar mot kropp och huvud är tillåtna så länge man bara snuddar vid motståndaren och så "submission" som är lite mer som brottning.

Det var den största tävlingen som klubben arrangerat hittills.

– Det är tredje gången som Nordic Open hålls här i Svedala och tidigare har vi varit i sporthallen. I år hade vi totalt 55 tävlande så det här var den största tävlingen hittills, berättar Martin Jönsson som är i ordförande i Svenska kempoförbundet och var med i Svedala kampsportförening redan när den startade 1991.

Svenska kempoförbundet har visat intresse för att förlägga en stående tävling i Svedala sista helgen i september.

– Det är någonting som vi diskuterar nu. Det skulle sätta Svedala ännu mer på kampsportskartan och göra det möjligt för tävlingen att växa ännu mer. Det är egentligen ingen stor skillnad i att arrangera ett mästerskap för 55 personer och 150 personer, vi känner oss rustade för fler tävlingar, säger Martin Jönsson.

Foto: Julia Diogo Persson

Foto: Julia Diogo Persson

De yngsta tävlade i kempo submission.

De yngsta tävlade i kempo submission. Foto: Julia Diogo Persson

Publicerad 01 October 2019 07:00