Hasse Hardenstedt och Peter Fridh.

Hasse Hardenstedt och Peter Fridh. Foto: Emma Brännman

Svedalarevyn tillbaka i ny form – bjuder publiken till picknick inomhus

Hasse Hardenstedt: "Vi tror mycket på detta"

SVEDALA.

Nu återuppstår Svedalarevyn i en ny form. Hasse Hardenstedt och gänget bjuder in till picknickrevyn "Kabaré Ditt & Datt".

Av
Emma Brännman

För snart två år sedan gav Svedalarevyn sin sista nyårsrevy. Efter att föreningen blev tvungen att flytta ut ur Folkets hus efter 25 år var lusten nära att går ur revypappan Hasse Hardenstedt. Föreningen fick en ny lokal i småskolan men blev av med den i mars i år. Alla gamla kostymer och teknisk utrustning skänktes till Lions, och många trodde kanske att slutet var kommet för Svedalarevyn.

LÄS MER: "Sista revyn på Folkets hus"

Men en gång revyräv, alltid revyräv. För Hasse Hardenstedt är det svårt, för att inte säga omöjligt, att hålla sig borta från scenen. I höst återuppstår Svedalrevyn i en ny form.

– Det blir en nummerrevy med satir, humor, sketcher och sång. Scenen är fem gånger fyra meter och det är så enkelt som att vi klär om på scenen mellan numrena. Det blir lite mer avskalat, familjärt och intimare än tidigare, säger Hasse Hardenstedt.

Inspirerad av Victoriateatern i Malmös upplägg bjuder Svedalrevyn den här gången in till en picknickrevy. Publiken får beskåda Kabaré Ditt & Datt medan de avnjuter en medhavd picknick med valfritt innehåll i mat- och dryckesväg. Föreställningen har premiär den 9 november och spelas vid totalt fem tillfällen under november. Platsen är multisalen på Svedala Trade Center, som har plats för lite mer än 100 personer. Lokalen stod klar i februari i år och det är första gången som det spelas teater här.

Hasse Hardenstedt och Peter Fridh ser fram emot att möta Svedalapubliken igen.

Hasse Hardenstedt och Peter Fridh ser fram emot att möta Svedalapubliken igen. Foto: Emma Brännman

För manuset till Kabaré Ditt & Datt står skådespelarna Hasse Hardenstedt, Peter Fridh och Maria Perlman Aspeklev. Maria Perlman Aspeklev har varit med i revyn i en handfull år och synts i flera andra lokala uppsättningar. Peter Fridh är kanske mest känd för sin roll som pappa Leif i Svt:s julkalender Mysteriet på Greveholm. För närvarande arbetar han för Riksteatern. Han var också den som regisserade den senaste Svedalrevyn och den här gången dyker han alltså även upp på scen.

– Jag ville egentligen bara regissera nu också, men Hasse övertalade mig. Vi har diskuterat upplägget ett tag och påbörjade manuset i somras. Revytraditionen har varit stark i Svedala men i takt med att orten växer kan man behöva modernisera lite. Man kan väl säga att Svedalarevyn växer och utvecklas med Svedala, säger Peter Fridh.

Om den faller väl ut kan picknickrevyn bli en återkommande grej.

– Det känns roligt att vara tillbaka. Vi tror mycket på detta. Nu ska det bli väldigt trevligt och intressant att se hur picknickrevyn tas emot av publiken, säger Hasse Hardenstedt.

Kabaré Ditt & Datt

Har premiär den 9 november. Den spelas även 15, 16, 22 och 23 november på Svedala Trade center.

Medverkar gör Peter Fridh, Hasse Hardenstedt, Maria Perlman Aspeklev samt musikern Dennis Lindgren. Bakom föreställningen står Svedalarevyn.

Publicerad 04 October 2019 07:00