Lars Sonesson.

Lars Sonesson. Foto: Emma Brännman

Svedalas vardagshjälte går på middag med landshövdingen: "Fantastiskt hedrande"

Lars Sonesson har valts ut av kommunledningen

SVEDALA.

Lars Sonesson är en av de skånska vardagshjältarna som bjuds på middag hos landshövdingen ikväll. Detta för sin långa insats för Svedala Tennisklubb.

Av
Emma Brännman

Ikväll är 31 skånska vardagshjältar inbjudna till middag med landshövdingen, Anneli Hulthén, på residenset i Malmö. Landshövdingen har bett kommunledningarna i Skåne att ge förslag på personer från sina kommuner som har gjort en extra utmärkande insats för kommunen. Det kan vara inom det sociala området, kultur, utbildning eller föreningsliv.

LÄS MER: Nu går Svedalas tennispappa i pension: "Blir skönt att få lite mer fritid"

I Svedala kommun har Lars Sonesson, den mångårige klubbchefen för Svedala tennisklubb, nominerats av kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) och fullmäktigeordföranden Lars Nordberg (M). Lars har varit engagerad i Svedala Tennisklubb i mer än 50 år och har utvecklat klubben till att bli Sydsveriges näst största tennisklubb med cirka 1400 medlemmar.

– Det känns fantastiskt hedrande och jag är naturligtvis väldigt glad att kommunen uppmärksammar mig och Svedala Tennisklubb och det arbete vi gör i Svedala för såväl ungdomar som vuxna. Föreningar är en av de viktigaste aktörerna för att vi skall lyckas med inkludering och andra utmaningar i samhället, säger Lars Sonesson.

I våras arrangerades en liknande middag för första gången, då kommuner i nordvästra och sydöstra Skåne valdes ut. Inspirationen kommer från Kungens Sverigemiddag.

– Min tanke är att bjuda in personer som gör en stor insats för sina kommuner eller för länet, och som inte brukar uppmärksammas med den här typen av middagar, säger Anneli Hulthén i ett pressmeddelande.

Publicerad 04 October 2019 00:00