Daniel Fagnani och Diego Fagnani på kaféet Mr Java.

Daniel Fagnani och Diego Fagnani på kaféet Mr Java. Foto: Emma Brännman

Mr Java till salu – Diego och Daniel har dock inga planer på att växla ner

"Vi drivs av viljan att få igång det sociala livet i Svedala"

SVEDALA.

Mindre än ett år har gått sedan Mr Java öppnade på Storgatan. Nu ligger kaféet ute till försäljning. Diego och Daniel Fagnani fortsätter dock att satsa på Svedala.

Av
Emma Brännman

I vintras slog Diego Fagnani och Daniel Fagnani upp portarna till kaféet Mr Java på Storgatan i Svedala. Sedan dess har de satsat hårt på att göra sitt kafé till en samlingsplats för Svedalaborna.

– Sommaren med sommargatan här utanför gick jättebra, vi hade fullt på uteserveringen flera kvällar i veckan. Vi försöker möta önskemålen från våra gäster. I början var det många som efterfrågade ett glas vin eller öl, så då ordnade vi med det. Efter förfrågningar om att visa fotboll, Champions league, har vi köpt rättigheter för att göra det, berättar Diego Fagnani.

Han och hans brorson fortsätter att utveckla Mr Java. Men som uppmärksamma Svedalabor har lagt märke till, ligger kaféet ute till försäljning.

– Vi har anlitat en fastighetsmäklare för att vi vill kolla av läget, om det finns något intresse att ta över kaféet. Anledningen till det är familjeskäl som vi inte vill gå närmare in på. Det betyder inte att vi kommer att sälja, vi kan bli kvar i många år till. Det är helt enkelt för att se vilka möjligheter vi har. Oavsett hur det blir så är vår mening att Mr Java ska drivas vidare i samma anda, av oss eller av någon annan. Men då måste också Svedalaborna stötta verksamheten, säger Diego Fagnani

Diego och Daniel hoppas att det fortsätter vara liv och rörelse på kaféet under hösten och vintern.

– Vi fortsätter med liveband fredagar och lördagar. Vi har byggt en ny uteservering som har öppet året runt på baksidan av huset. Vi vill verkligen att det ska hända saker på byn, men vi klarar det inte utan gäster, konstaterar Daniel Fagnani.

För att anpassa sig mer till säsongen växlar de upp sin take away-meny.

– Är det något vi har märkt så är det att folk älskar take away och att folk älskar pasta. Vi kommer från en familj med en lång tradition av pastatillverkning och tillverkar all vår pasta själva. Nu satsar vi ännu hårdare på take away-pasta på beställning. Samtidigt lanserar vi en app där gästerna kan beställa maten direkt, utan att behöva stå i kö, berättar Diego Fagnani.

Det återstår att se om Diego och Daniel lämnar över stafettpinnen och Mr Java till någon annan eller inte. De är i alla fall överens om att det i så fall är i vemod som de lämnar verksamheten.

– Vi drivs av viljan att få igång det sociala livet i Svedala. Vi har lagt ner blod svett och tårar i kaféet och sedan januari har vi varit lediga två dagar kanske. Någon hävdade att vi bara var ute efter att tjäna snabba pengar, men då skulle man nog ha valt en annan bransch. Snabba pengar finns inte i restaurangbranschen. Vissa helger går vi plus minus noll. Det har tagit tid att jobba upp verksamheten men nu har vi så att vi kan leva på den. Det skulle förstås kännas lite tråkigt att behöva lämna den, säger Diego Fagnani.

Publicerad 06 October 2019 07:00