Domen föll i Lunds tingsrätt.

Domen föll i Lunds tingsrätt. Foto: Fredrik Magnusson

27-åring döms till fängelse för misshandel – tryckte kofot mot kvinnas hals

Uttalade även hot i samband med misshandeln

SKURUP.

En 27-årig man från Skurups kommun döms till fängelse i åtta månader. Mannen har misshandlat och hotat en kvinna som han har haft en relation med.

Av
Emma Brännman

Händelsen inträffade i Skurup i början av september. Mannen har misshandlat målsäganden genom att dra henne i håret uppför en trappa. Han har därefter knuffat målsäganden så att hon föll omkull. Mannen har därefter bland annat tagit strupgrepp, tryckt en kofot mot målsägandens hals och sparkat henne medan hon låg ner. Han har även hotat att ta livet av hennes hund.

Enligt tingsrätten har den utsatta kvinnan lämnat en klar, detaljrik och sammanhängande berättelse fri från motsägelser. Hennes uppgifter får stöd av vad hon har berättat för tre vittnen, som alla har träffat henne i nära anslutning till händelsen.

Mannen döms till fängelse i åtta månader och ska betala ett skadestånd på 35 000 kronor till målsägande. Enligt domen har han förutom misshandel gjort sig skyldig till olaga hot, grovt rattfylleri, rattfylleri och grov olovlig körning.

Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Han dömdes 2017 för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott och ofredande.

Publicerad 15 October 2019 08:47