Bilen och verktyget som slog sönder växellådan.

Bilen och verktyget som slog sönder växellådan. Foto: Privat

Körde på verktyg – fick växellådan sönderslagen

"Hoppas att den som tappat verktyget ska träda fram"

SVEDALA.

Bo Ekberg fick växellådan på sin blivande veteranbil sönderslagen när han körde över ett verktyg på Aggarpsvägen. Nu hoppas han att ägaren till föremålet ska ge sig till känna.

Av
Emma Brännman

När Bo Ekberg kom körande på Södra infarten i Svedala den 17 oktober small det plötsligt till under bilen. Efter rondellen vid Aggarp låg ett stort skruvlikande föremål på vägen som han inte hann upptäcka innan det var för sent. Efteråt insåg han att det hade slagit sönder växellådan, som börjat läcka olja. Han försökte själv täta hålet, men utan resultat.

Bo Ekberg är pensionär och bilen, en Saab 9000 från 1992, en blivande veteran som han sköter om mycket noga. Att reparera växellådan kostar cirka 10 000 kronor och försäkringen täcker inte skadorna. Då tillkommer kostnaden för en hyrbil. Dagen efter var Bo Ekberg tillbaka på olycksplatsen för att prata med byggarbetarna i området, men de hänvisade honom bara vidare.

– Det är förmodligen en skruvtving som ramlat av en lastbil, från ett företag som sätter upp byggnadsställningar. Nu hoppas jag att den som tappat verktyget ska vara ärlig och träda fram och betala för reparationen, säger Bo Ekberg som har anmält händelsen till polisen.

Publicerad 27 October 2019 06:00