Medborgaren föreslår att fältarna blir kvar så att de kan fortsätta möta Skurups unga om kvällarna.

Medborgaren föreslår att fältarna blir kvar så att de kan fortsätta möta Skurups unga om kvällarna. Genrefoto: Alex Linch/Adobe Stock

Ung medborgare vill rädda fältgruppen: "Ett stöd för oss om vi behöver hjälp"

Tycker kommunen kan skippa planer på ordningsvakter

SKURUP.

En ung medborgare vill att Skurups kommun tänker om när det gäller fältverksamheten i Skurups kommun. "De gör så vi ungdomar är trygga på kvällarna", står det i ett nytt medborgarförslag.

Av
Emma Brännman

Kommunstyrelsen har röstat igenom ett besparingspaket för individ- och omsorgsförvaltningen som bland annat innebär att en av två fältsekreterare får sluta. I stället planeras för kommunövergripande trygghetsinsatser i samarbete med grannkommuner. En ung medborgare vill nu rädda kvar fältverksamheten i sin nuvarande form, och har publicerat ett medborgarförslag på Skurups kommuns webbplats.

Förslaget fick snabbt fler än de 50 underskrifter som krävs för att det ska beaktas av politikerna.

"Fältgruppen är ett stöd för oss ungdomar och anhöriga om vi behöver hjälp kring livet. De finns där för oss och pratar med oss om vi mår dåligt. I dag är de två stycken och så tycker jag det ska vara för då kan de vara ute på kvällar" skriver förslagsställaren.

Ordningsvakter, som kommunstyrelsen vill införa, är förslagsställaren skeptisk till.

"Jag tycker att fältgruppen ska vara kvar för att de ger en viss trygghet för Skurups kommuns ungdomar. Jag tycker inte vi är behov av ordningsvakter för vi behöver fältgruppen som finns där när vi behöver dem. Vi ungdomar känner oss inte trygga med att det bara springer ordningsvakter överallt", står det i förslaget.

Publicerad 29 October 2019 07:00