Doug Seegers.

Doug Seegers. Foto: Pressbild

Doug Seegers ger sig ut på julturné – uppträder i Svedala

Doug Seegers Country christmas samlar in pengar till utsatta barn

SVEDALA.

Countrystjärnan Doug Seegers ger en julkonsert i Svedala kyrka den 29 november. Det blir både personliga texter och klassiska julsånger.

Av
Emma Brännman

Doug Seegers upptäcktes i Nashville av Jill Johnson och Magnus Carlson, i tv-programmet Jills veranda 2014. Han var då hemlös och försörjde sig som gatumusikant. Sedan dess har han upplevt några omtumlande år med skivinspelningar, turnéer, TV-shower och bokutgivning. Nu ger han sig ut på en julturné och ett av stoppen blir Svedala kyrka. Konserten innehåller en blandning av Doug Seegers starkt personliga låtar, några klassiska julsånger och lite country-gospel.

2019 års turné "Doug Seegers Country Christmas" görs likt tidigare år i samverkan med Erikshjälpen, där Doug Seegers är ambassadör. Med årets julturné vill de sätta fokus på barns utsatta situation i världen och den här gången handlar det om att uppmärksamma och samla in pengar till barnhemsbarn i Rumänien. Delar av intäkterna går också till ett projekt som stöttar fattiga och utsatt i Nashville.

Den 29 november klockan 19 är det dags. Biljetter köps via Tickster.

Publicerad 03 November 2019 08:00