Josefine Svensson och Kim Lundberg.

Josefine Svensson och Kim Lundberg. Foto: Privat

441 centimeter gädda gav 85 lax – Svedalalag fiskade hem vinst i prestigefylld tävling

Gick segrande ut Sportfish masters

SVEDALA.

Sportfiskelaget Caimanbaits.fiskedags, från Svedala, vann första pris i tävlingen Sportfish masters nyligen. Laget lyckades kvala sig vidare från sin lokala deltävling och fick sedan åka upp till Karlstad där de precis lyckades ta sig från semifinal, till final.

Av
Emma Brännman

Laget består av Sebastian Andersson, Josefine Svensson och Kim Lundberg. I Sportfish masters är det gäddor som ska fångas och i finalen är det bara de som är 70 centimeter eller längre som godkänns. Sebastian Andersson har sysslat aktivt med sportfiske i 20 år, sedan han var sju.

– Tjusningen med sportfiske är naturupplevelsen. Det kan vara både mysigt och häftigt. Under tävlingen i Karlstad var det ganska tufft väder, blåsigt och så, vilket triggar igång fisken, säger Sebastian Andersson.

I semifinalen deltog strax över 100 båtar och i finalen var de bara 20 lag kvar. Finalen pågick under en heldag i Vänern, från klockan 9 till 16.30. Alla fiskar mäts, fotograferas och släpps sedan tillbaka ner i vattnet.

Det är den totala längden på de fem längsta fiskarna som räknas i slutändan. Svedalalaget fick ihop totalt 441 centimeter efter en jämn strid. Laget som kom tvåa landade på 434 och det som kom trea på 432 centimeter.

Vinsten blev 85 000 kronor och en ny tävlingsbåt för Svedalalaget.

– 10 000 kronor är öronmärkta för att skänkas till valfritt ändamål. Vi har inte bestämt exakt vad det blir, men vi ska välja något som främjar sportfiske lokalt i Skåne, säger Sebastian Andersson.

Det är tredje gången som han deltar i den stora tävlingen Sportfish masters. Första gången fick han ingen fisk alls.

– Det vi gjorde bra den här gången var att vi mestadels fiskade på grunt vatten och med varierade beten. Kim lyckades slå personligt rekord i vikt, Josefine fick upp sin första godkända fisk och jag fick upp den sista fisken med bara tio minuter kvar av tävlingen. Så det var flera saker som verkligen väckte känslor den här gången, säger Sebastian Andersson som nu laddar om inför nästa års tävlingar.

Sebastian Andersson.

Sebastian Andersson. Foto: Privat

Publicerad 04 November 2019 11:24