Skurupsbon Denisa Lund vill hjälpa äldra att pynta inför jul.

Skurupsbon Denisa Lund vill hjälpa äldra att pynta inför jul. Foto: Adobe Stock/Privat

22-åriga Denisas fina gest – vill hjälpa äldre med julbestyren

”Gör du bra saker för andra får du ofta bra saker tillbaka”

SKURUP. Skurupsbon Denisa Lund värnar om kommunens äldre. I ett inlägg på Facebook erbjuder hon sig att bistå äldre som behöver en hjälpande hand inför jul.

Av
Matilda Sädås

Mat ska inhandlas, hem pyntas och gardiner bytas. Inför julen är det ofta mycket som ska fixas och för den som är äldre kan alla bestyr lätt kännas något övermäktiga. 22-åriga Denisa Lund bestämde sig därför för att göra en insats.

Den 6 november skrev hon ett inlägg i Facebookgruppen Aktuellt i Skurup där hon erbjuder sig att bistå den som är äldre och behöver en hjälpande hand.

– Jag har själv en mormor som är lite äldre. Hon får hjälp av mina föräldrar att hämta upp julpyntet från källaren och göra fint, men jag tänker att det säkert finns många andra äldre som inte har den möjligheten. Där barnen kanske inte har tid att hjälpa till, säger hon.

Denisa kan tänka sig att bistå med allt från byten av glödlampor till matinköp och pyntande. Dessutom har hon en liten valp som hon gärna tar med till de äldre som så önskar.

– Hunden är en blandning mellan border collie och golden retriever. Om den som vill ha hjälp också älskar hundar tar jag gärna med henne, säger hon.

Sedan Denisa la upp sitt inlägg på Facebook har responsen varit alltigenom positiv.

– Alla tycker att jag är godhjärtad, men det verkar även förvåna några att en 22-åring kan tänka sig att hjälpa äldre såhär, säger hon.

Denisa har arbetat inom äldreomsorgen i tre år och har därmed lång erfarenhet av att möta äldre människor i deras vardag. Till skillnad från tidigare uppdrag är den här insatsen helt gratis.

– Jag tror att jag kommer få betalt i karma. Gör du bra saker för andra får du ofta bra saker tillbaka, säger hon.

När Lokaltidningen pratade med Denisa under torsdagseftermiddagen hade ännu inga uppdrag trillat in.

– Det är inte så konstigt. Det har bara gått en dag sedan jag publicerade inlägget. Är någon intresserad är det bara att höra av sig, säger hon glatt.

Publicerad 08 November 2019 07:00