Linda Dahlqvist, Angelica Nilsson och Alexa Piekkari är tre av fyra coacher för Fitcamp Skurup.

Linda Dahlqvist, Angelica Nilsson och Alexa Piekkari är tre av fyra coacher för Fitcamp Skurup. Foto: Emma Brännman

Träning som ger både styrka och nya vänner

"På våra träningspass har vi allt från barn till pensionärer"

SKURUP.

Intensiv träning med kroppen som enda redskap. Nu kommer Fitcamp till Skurup, där var och en jobbar mot egna mål efter egen förmåga.

Av
Emma Brännman

Fitcamp finns redan på flera håll i landet, bland annat i Ystad. På grund av ett växande intresse för träningsformen expanderar man nu västerut.

Träningen består av klassiska styrkeövningar där kroppen är det enda redskapet. Den utgår från så kallad tabataträning, som går ut på att varva korta intervaller av intensiv träning med korta pauser.

– Vi vänder oss inte till någon speciell målgrupp, alla är välkomna. På våra träningspass i Ystad har vi allt från barn till pensionärer. Alla deltar utifrån sin egen förmåga, berättar Alexa Piekkari som är en av fyra coacher i Skurup.

Hennes kollegor heter Angelica Nilsson, Linda Dahlqvist och Emil Piekkari och det är de fyra som kommer att turas om att leda passen i Skurup.

Angelica Nilsson började med Fitcamp för tre och ett halvt år sedan.

– Jag var inte så mycket för gruppträning förut, men en kompis drog med mig på ett pass och då tyckte jag det var så roligt så jag fastnade. Det blir en speciell gemenskap, någonting man gör tillsammans, berättar Angelica Nilsson.

Dessutom har hon fått nya vänner på kuppen. Ingen av coacherna kände varandra sedan tidigare.

– Det är en öppen och välkomnande miljö. Jag är gammal fotbollstjej som också gillar step och aerobics, snarare än att pumpa på gym. Den här träningsformen gillar jag för att den ger mig både konditions- och styrketräning, allt till musik och tillsammans med andra, säger Linda Dahlqvist.

Varje period med Fitcamp pågår i åtta veckor, sedan startar det om. Varje period inleds och avslutas med ett fystest, för att deltagarna vid sista passet ska kunna se sin utveckling.

– Mitt mål var till exempel att gå ner i vikt när jag började. Träningsformen är bra på så sätt att den ger resultat snabbt, vilket tilltalade mig. Vi har en scanner som mäter bland annat muskelmassa, fett och metabolisk ålder som vi stämmer av mot första veckan och sista veckan i fitcampen, säger Angelica Nilsson.

Fitcamp i Skurup startar under vecka 2 med två informationsträffar. Tiderna är den 13 januari klockan 17 och den 16 januari klockan 17.30, båda i Östergårdsskolans gymnastiksal. Anmälan kan göras via Facebooksidan Fitcamp Skurup.

En intensiv träningsvår väntar med Linda Dahlqvist, Angelica Nilsson och Alexa Piekkari.

En intensiv träningsvår väntar med Linda Dahlqvist, Angelica Nilsson och Alexa Piekkari. Foto: Emma Brännman

Publicerad 02 January 2020 07:00